Beschouwing jaarrekening 2022

Beschouwing jaarrekening 2022

Tijdens de behandeling van de jaarrekening 2022 op donderdag 6 juli jl. blikte onze fractievoorzitter Jos Tobben namens de fractie van Demokraten Swalmen terug op een bewogen en dynamisch jaar.

Terugblik op 2022

Een jaar waarin de zilvervloot Roermond binnen voer, de coalitiepartijen (LVR, GroenLinks, VVD en de PvdA) het vertrouwen in burgemeester Donders opzegden en het nieuwe college ‘Franssen I’ de PR én marketing machine volop liet draaien ondanks dat zij voornamelijk inzetten op voorzetting van ‘oud’ beleid van de vorige coalitie waarin ook Demokraten Swalmen uitmaakte. Ook zijn er zorgen dat de gemeenteraad als hoogste bestuursorgaan op afstand staat en er steeds meer zaken vanuit de collegetafel geregeld worden.

Verbinding

Jos sluit ondanks dat af met een optimistische blik, de samenwerking lijkt verbeterd te zijn in de raad, getuige het prettige proces in de vertrouwenscommissie rondom de voordacht van onze nieuwe burgemeester Yolanda Hoogtanders.

Graag wil Demokraten Swalmen die lijn vasthouden, de verbinding blijven zoeken met onze collega’s in de gemeenteraad en in het college van B&W. Wij doen echter geen concessies in wat ons drijft. Hert veur Zjwame, Oug veur Remunj.

Bekijk hieronder de gehele beschouwing.