Zjwamer Kirmes 2020 gaat niet door

Zjwamer Kirmes 2020 gaat niet door

Afgelopen maandag (27 juli jl.) bereikte ons het bericht dat het college van B&W heeft besloten dat de Zjwamer Kirmes, aanvankelijk gepland van 18 tot en met 23 september 2020, niet door zal gaan. De landelijke overheid heeft om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, bepalingen afgekondigd en richtlijnen uitgevaardigd voor samenkomsten en/of evenementen.

De gebruikelijke opzet van de kermis in Swalmen en een afgeslankte versie hiervan is op deze bepalingen beoordeeld. De kermis in oorspronkelijke vorm zou op basis hiervan nooit kunnen plaats vinden. Overwogen is om de kermis in afgeslankte vorm te organiseren, maar dan nog zijn de bijkomende extra kosten groot. Daarnaast denken alle betrokken partijen dat een goede naleving van de 1,5 meter afstand tijdens de kermis onmogelijk zal zijn.

Een in ander is in overleg gegaan met de horeca-uitbaters rondom de Markt, de marktmeester en de eventementencoordinator, ook de voorzitter van de Dorpsraad Swalmen is geconsulteerd.

Natuurlijk betreuren wij het als Demokrate Zjwame dat ”ozze Kirmes” niet door kan gaan, echter we begrijpen ook de afwegingen die gemaakt zijn door het college van B&W. We hopen dat we in 2021 weer met z’n allen van de Zjwamer Kirmes kunnen genieten!

Lees er meer over in de Commissieinformatie brief van 27 juli jl.: CIB kermis Swalmen