Jos Tobben nieuwe lijsttrekker Demokraten Swalmen

Jos Tobben nieuwe lijsttrekker Demokraten Swalmen

Tijdens de drukbezochte ledenvergadering van donderdag 7 oktober jl. in de oude raadszaal bij De Mert in Swalmen is Jos Tobben (51) unaniem verkozen tot lijsttrekker van Demokraten Swalmen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Jos volgt daarmee voormalig lijsttrekker en huidig wethouder Frans Schreurs op. Frans neemt volgend jaar afscheid van de lokale politiek na 8 dienstjaren als wethouder in Roermond.

Vanaf medio 2016 is Jos lid van Demokraten Swalmen en ging allereerst aan de slag als commissielid binnen de raadscommissie Ruimte, om vervolgens in maart 2018 ook met voorkeurstemmen te worden gekozen als raadslid.

Geboren en getogen in Roermond is Jos inmiddels reeds geruime tijd woonachtig in Swalmen. Hij is getrouwd met Angelique en samen hebben zij twee zonen (Sander en Tim). In het dagelijks leven is hij werkzaam als Hoofd verkoop & marketing bij Livar, het Limburgs kloostervarken. Daarnaast is hij in zijn vrije tijd als vrijwilliger actief bij DES Swalmen.

Jos is vereerd met het vertrouwen van de leden en hij kijkt erg uit naar de verkiezingen: ‘Graag wil ik mij samen met mijn collega’s en met de steun van onze achterban inzetten voor leefbare wijken en kernen in Roermond. In onze mooie wijken en kernen moet het goed wonen, werken én ondernemen zijn. Daarvoor wil ik mij graag de komende jaren inzetten, dit op een pragmatische wijze en uiteraard met bijzondere aandacht voor onze roots in Asselt, Boukoul en Swalmen.’  

Bert Ramakers (voorzitter) is verheugd met de benoeming van Jos tot lijsttrekker: ‘Jos kan buigen op veel ervaring in zowel het verenigingsleven als binnen het bedrijfsleven. De afgelopen jaren heeft hij daarnaast laten zien dat hij het lokale geluid van Demokraten Swalmen op een uitstekende wijze kan laten klinken in de Roermondse politiek. Wij zijn ervan overtuigd dat we met Jos als lijsttrekker weer een mooi verkiezingsresultaat kunnen boeken.’

De verkiezingscommissie van Demokraten Swalmen is momenteel druk bezig met het uitwerken van een campagneplan, het samenstellen van een sterke kandidatenlijst en het schrijven van een verkiezingsprogramma.