Koninklijke onderscheiding voor Herm Geraedts

Koninklijke onderscheiding voor Herm Geraedts

Tot ons grote genoegen is ons eigen lid en medeoprichter Herm Geraedts vandaag verrast door onze burgmeester met een Koninklijke Onderscheiding. Vanaf vandaag mag hij zich lid noemen in de Orde van Oranje-Nassau!

De burgmeester gebruikte hierbij de volgende (mooie) woorden:

De heer Geraedts is al achtentwintig jaar actief in het verenigingsleven van Swalmen. In 1993 was hij medeoprichter van de politieke partij Demokraten Swalmen en daar is hij tot op heden actief lid van.
In 1994 trad de heer Geraedts toe tot het bestuur van de Milieu- en Heemkundevereniging Swalmen. Hij is actief in het mede organiseren van fietstochten, het opzetten van een groep van gidsen en hij neemt deel aan het Roermonds Natuur- en Milieuoverleg. Zijn inzet kenmerkt zich door een grote betrokkenheid voor natuur, milieu, landschap en cultuurhistorie. En hij heeft veel belangstelling voor de streekcultuur en het Swalmer dialect. En dat komt goed van pas bij de Stichting Zjwamer Revu, waarvan hij voorzitter is. Ook is hij lid geweest van het Zjwamer Optochtcomité. In de zomermaanden is hij als vrijwilliger actief in het Zwembad de Bosberg in Swalmen. Vanaf het eerste begin in 2013 is de heer Geraedts lid van de Dorpsraad Swalmen en maakt hij deel uit van de werkgroep Leef-omgeving.

Namens het bestuur en leden van Demokraten Swalmen feliciteren wij Herm met deze welverdiende onderscheiding en danken hem voor zijn inzet voor de Zjwamer gemeinsjap! Geniet van deze mooie dag!