Demokraten Swalmen presenteert kandidatenlijst 2018-2022

Demokraten Swalmen presenteert kandidatenlijst 2018-2022

Met gepaste trots presenteert Demokraten Swalmen haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Roermond op 21 maart aanstaande. Op onze lijst gaan 24 kandidaten plaatsnemen, onder aanvoering van de unaniem gekozen lijsttrekker Frans Schreurs. De afgelopen raadsperiode heeft Frans zich als wethouder Financiën, namens Demokraten Swalmen, sterk gemaakt voor Swalmen, Boukoul en Asselt en een gezond kernenbeleid. Hij is daarom tevens onze kandidaat-wethouder.

Op plek 2 staat onze fractievoorzitter Ger Julicher gevolgd door ons raadslid Angela Sanders-Meuter uit Boukoul op de derde plek. Ger en Angela zijn enthousiast om voort te borduren op hun inbreng van de afgelopen raadsperiode. Op plek 4 en 5 is er ruimte gereserveerd voor twee nieuwe kandidaten: commissielid Jos Tobben en Victor (Vic) Mostart uit Asselt. Huidig raadslid Bert Ramakers zal als lijstduwer de lijst afsluiten.

Onze 24 enthousiaste en gemotiveerde kandidaten zijn ieder op hun eigen manier geworteld in Swalmse, Boukoulse en Asseltse gemeenschap. Hierbij kan gedacht worden aan Eric Balster (voorzitter Koninklijke Harmonie), Wim Leijendekkers (voorzitter Stichting Swalmen-Marktredwitz), onze eigen imker Henk Lutgens, Victor Mostart (producent Noormannenschouwspel Asselt) en onze echte Zjwamer ondernemer Ricks Wuts.

Ook enkele politieke jongeren nemen een plek in op de lijst: ons commissielid Leroy Theuniszen (23 jaar), onze secretaris Niek Geraedts (27) en nieuwkomers Sander Tobben (17), Jeroen Jaspar (38) en Katja America (33).

Onze lijst bestaat dus naast politiek gelouterde kandidaten ook uit enthousiaste (politieke) jongeren die in de periode 2018-2022 – samen met de inwoners van Swalmen, Boukoul, Asselt en Roermond – willen doorpakken en zorg willen dragen voor een KERNgezond Roermond.

De volledige kandidatenlijst van Demokraten Swalmen (lijst 5):

 1. Frans Schreurs
 2. Ger Julicher
 3. Angela Sanders-Meuter
 4. Jos Tobben
 5. Victor Mostart
 6. Bernadette Smeets-Suilen
 7. Pierre van Avesaath
 8. Niek Geraedts
 9. Jeroen Jaspar
 10. Ton Simons
 11. Leon Hendriks
 12. Suzanne Zanders-Smeets
 13. Piet Simons
 14. Sander Tobben
 15. Eric Balster
 16. Anja Ickenroth-Sillekens
 17. Wim Leijendekkers
 18. Leroy Theuniszen
 19. Willy Lutgens-Timmermans
 20. Henk Lutgens
 21. Herm Geraedts
 22. Katja America
 23. Ricks Wuts
 24. Bert Ramakers

Tegelijkertijd met onze kandidatenlijst presenteren wij ook onze nieuwe huisstijl. Per heden is dan ook onze website (www.demokratenswalmen.nl) geheel vernieuwd. Ook kunt u op onze website ons verkiezingsprogramma Roermond KERNgezond vinden.