Vacature: commissielid Bestuur en Middelen

Vacature: commissielid Bestuur en Middelen

Sta jij midden in onze gemeenschap, ben je politiek geïnteresseerd en herken jij je in onze uitgangspunten? Dan zoeken wij jou!

 

Wij zoeken namelijk een

Commissielid Bestuur en Middelen

Je rol

Als commissielid maak je deel uit van de raadscommissie Bestuur en Middelen. Deze commissie heeft als taak om de gemeenteraad te adviseren over voorgenomen besluiten en te debatteren met andere raadsfracties en het college van Burgemeester en Wethouders. Dit doe je natuurlijk niet alleen, je neemt zitting in de commissie samen met een van onze raadsleden.

In de raadscommissie Bestuur en Middelen worden onderwerpen op het gebied van (integrale) veiligheid, bestuurszaken, financiën en juridische zaken besproken. Affiniteit met deze onderwerpen is een pré maar niet noodzakelijk.

Ook maak je deel uit van onze fractie. Samen met onze raads- en commissieleden bereid je vergaderingen voor en bespreek je actuele politieke onderwerpen. Natuurlijk heb je ook een volks vertegenwoordigende rol: input vanuit je omgeving bespreek je in de fractie.

Over ons

Demokraten Swalmen is een onafhankelijke lokale partij. Wij zetten ons in voor leefbare kernen in Roermond. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar Swalmen, Boukoul en Asselt want Zjwame zit in ós hert. Politiek bedrijven wij op een laagdrempelige-,  pragmatische- en integere wijze. Dit doen we met respect voor elkaar en voor onze collega’s in de raad.

In de gemeenteraad van Roermond hebben wij zitting met drie raadsleden, daarnaast worden wij in het college van Burgemeester en Wethouders vertegenwoordigd door onze wethouder Frans Schreurs.

Interesse of vragen?
Neem gerust contact op met onze fractievoorzitter Ger Julicher, bereikbaar op telefoonnummer: 06- 36590108 of stuur een e-mail naar info@demokratenswalmen.nl met daarin je contactgegevens.