Actueel September 2018

Regelmatig krijgen wij vragen van bewoners en/of verenigingen over bepaalde situaties of problemen. In de rubriek ‘Actueel’ op deze website wordt maandelijks weergegeven welke vragen we hebben gekregen en hoe dit is ontvangen (en afgehandeld) bij de gemeente.

Deze maand:

  1. Viswater HSV de Swalm.
  2. Zou dit ook in Swalmen kunnen?

1. Viswater HSV de Swalm

Het heeft (helaas) toch enige tijd geduurd. Nu de verkiezingen achter de rug zijn, hebben we steeds contact gehouden om samenwerking en een oplossing voor HSV de Swalm te realiseren. Wethouder Rens Evers is in de plaats getreden van Raja Fick. Hem hebben we gevraagd om de rechtsweg proberen te vermijden en met HSV de Swalm in contact te treden. Hij zal dan ook bekijken of er gedurende een proefperiode een “oplossing” gevonden zou kunnen worden.

Vanuit HSV de Swalm hebben we onderstaande reactie ontvangen:

“Er heeft inmiddels al een gesprek plaats gevonden( 6-9-2018) met de wethouder, Staats Bos beheer (SBB) en de HSV. Het volgend jaar zullen de (slag)bomen tijdens een proefperiode geopend worden. Hierin kunnen wij ons vinden. Hoe dit ingesteeld gaat worden vernemen wij t.z.t. Wij houden jullie op de hoogte.”

Voorwaar een eerste positief resultaat in een langdurige onplezierige situatie!