Actueel Augustus 2018

Regelmatig krijgen wij vragen van bewoners en/of verenigingen over bepaalde situaties of problemen. In de rubriek ‘Actueel’ op deze website wordt maandelijks weergegeven welke vragen we hebben gekregen en hoe dit is ontvangen (en afgehandeld) bij de gemeente.

Deze maand:

  1. Bewegingstuin Cardio Fitness
  2. Lijn 794 Boukoul- Asselt
  3. Art. 43 vragen en antwoorden inzake overlast door bewoners van Villa Beeklust (Vervolg)
  4. Mathieu Cordang Park

1. Bewegingstuin Cardio-fitness

Meer bewegen voor een betere gezondheid. Een belangrijk thema binnen Demokraten Swalmen alsook binnen de gemeente Roermond. Daarom willen we graag samen met de dorpsraad een bewegingstuin aanleggen, in het centrum van Swalmen (bij in het Mathieu Cordangplantsoen (voormalige Vlakte der kruiken). Vroeger hadden we de trimbaan met allerlei oefeningen.Misschien kunnen we iets in het centrum van Swalmen realiseren, waardoor ook de ouderen onder ons hiervan kunnen genieten!

De tuin bestaat uit robuuste (cardio-) fitness-apparaten waar iedereen, net als vroeger, haar oefeningen kan doen.
(zie onderstaand voorbeeld uit UK).

Wil jij dit ook? Meldt je dan aan voor de werkgroep dit dit wil gaan uitvoeren. Stuur een email-bericht met je contactgegevens naar: info@demokratenswalmen.nl

 

2. Lijn 794 Boukoul- Asselt

Demokraten Swalmen heeft ook in Asselt gepolst naar de behoefte: deze is aanwezig en we hopen een halte in Asselt mee te kunnen nemen. Daarnaast werken we nog aan een stalling voor de bus: in de uit te breiden garage bij de kerk in Boukoul (aan de route) of elders. En als laatste zijn er nog steeds vrijwilligers nodig om de route in de lucht te houden: heb je dus tijd en zin: meldt je aan bij Arriva.(zie ook onze oproep in mei 2018!)

3. Art. 43 vragen en antwoorden inzake overlast door bewoners van Villa Beeklust (vervolg)

4. Mathieu Cordang Park

 

Click here to change this text