Actueel Mei 2018

Regelmatig krijgen wij vragen van bewoners en/of verenigingen over bepaalde situaties of problemen. In de rubriek ‘Actueel’ op deze website wordt maandelijks weergegeven welke vragen we hebben gekregen en hoe dit is ontvangen (en afgehandeld) bij de gemeente.

Deze maand:

  1. Vrijwilligers Arriva Buurtbus Lijn 794 Boukoul
  2. Nieuwe coalitieakkoord 2018-2022 van Groen Links ,CDA, Demokraten Swalmen en D66.
  3. Fractie Demokraten Swalmen compleet, incl. wethouder!

1. Vrijwilligers Arriva lijn 794 Boukoul gezocht

Arriva is op zoek naar vrijwilligers die als chauffeur willen rijden op een nieuwe buurtbus in Roermond. Deze gaat rijden tussen Leeuwen, Station Roermond, Asenray en Boukoul. De buurtbus vervangt de OV-shuttle die de drie kernen nu met Station Roermond verbindt.

Raja Fick, wethouder verkeer in Roermond is blij met de nieuwe buurtbus: “Samen met de dorpsraden hebben we ons het afgelopen jaar sterk gemaakt voor een goede openbaar vervoer-verbinding naar de kernen Asenray, Boukoul en Leeuwen. Ik ben blij dat onze inspanning uiteindelijk geleid heeft tot de terugkeer van een vaste busverbinding.”

Wat is de buurtbus?
De buurtbus is met acht zitplaatsen een kleinere bus dan een normale streekbus. De buurtbus rijdt een vaste route op vaste tijden en is voor iedereen toegankelijk. Op de buurtbus geldt het normale tarief voor openbaar vervoer. De chauffeurs van de buurtbus zijn altijd vrijwilligers.

Vrijwilligers gezocht
Arriva is op zoek naar vrijwilligers die als chauffeur op de buurtbus willen rijden. Dus zit je graag op de weg, heb je een 3 tot 4 uur vrij per week, ben je in het bezit van een rijbewijs en ben je tussen de 21 en 74 jaar? Meld je dan aan.

Informatieavond
Op dinsdag 15 mei 2018 om 19:00 uur organiseert Arriva een informatieavond in gemeenschapshuis De Duup, Dorpstraat 97 te Asenray. Iedereen die interesse heeft om als vrijwilliger op de buurtbus te rijden is van harte welkom.

Interesse: mail naar buurtbus.limburg@arriva.nl of bel met Amanda Smits tel 06-15225691

2.Nieuwe coalitieakkoord 2018-2022 van Groen Links , CDA, Demokraten Swalmen en D66

17 Mei 2018 , bijna 8 weken na de verkiezingen presenteren de coalitiepartijen, Groen Links, CDA, Demokraten Swalmen en D66 hun coalitie-akkoord.
In dit akkoord zijn duidelijke doelen door DS opgenomen: Er wordt specifiek de ontwikkeling van de kern Swalmen genoemd, de aandacht voor starters – en levensbestendige woningen in de kernen, de doelstelling van een neutrale begroting in het sociale domein. Daarnaast staan er nog diverse andere uitdagingen in dit akkoord vermeld. Het getuigt van ambitie en wil alles gerealiseerd worden, dan is 4 jaar misschien wel te kort. Dus de handen uit de mouwen.

Lees het zelf: Coalitieakkoord 2018-2022 gemeente Roermond

3. Fractie Demokraten Swalmen compleet, incl. wethouder!

Volle kracht vooruit! Met de installatie van “onze Frans” als wethouder en “onze Ger” als raadslid zijn we weer op volle sterkte om uw belangen te behartigen.