Op pad met burgemeester Onno Hoes….

Op pad met burgemeester Onno Hoes….

Gisteren was onze fractie en bestuur voor een nadere kennismaking op pad met waarnemend burgemeester Onno Hoes, hij werd vergezeld door de griffier Jos Vervuurt. De ochtend werd gestart werd met een mooi verzorgd ontbijt bij Grand Café de Boei in Asselt.

Daarna zijn we op toer gegaan door Asselt, Boukoul en Swalmen. Dit om te laten zien waar onze politieke speerpunten liggen maar ook zeker om te laten zien welk mooie omgeving en (burger) initiatieven Asselt, Boukoul en Swalmen allemaal te bieden hebben.

MaasParc Asselt? Nee!

Na het ontbijt was het tijd voor een tussenstop bij het actiecomité MaasParc Asselt? Nee!. Het comité zette met een krachtig betoog helder uiteen waarom de plannen voor een luxe jachthaven in Asselt niet passend zijn.

Kerngroep Leefbaar Boukoul (KLB)

Daarna werd de reis voortgezet naar gemeenschapshuis de Kamp oppe Boukoul waar we door de KLB, de Wijkraad Boukoul, de directeur van Basisschool St Theresia en betrokken inwoners hartelijk werden ontvangen en zij hun plannen (een mooi voorbeeld van een burgerinitiatief) voor een upgrade van het centrum uit de doeken deden.

Ós Zjwumbad

Via ”de Lank” werd de weg vervolgd naar Familiebad de Bosberg waar vele vrijwilligers al druk doende waren om de baden klaar te maken voor de opening!

Centrum Swalmen

Onze toer werd afgesloten in het centrum Swalmen waarbij we werden vergezeld door de Dorpsraad Swalmen. Er werd gesproken over de initiatieven van de Dorpsraad, ons idee voor een integraal centrumplan en ook werden de Regenboog- en de Oekraïense vlag gehesen waarna we af sloten in de ‘’Laeskamer’’.