Onno Hoes aangesteld als waarnemend burgemeester

Onno Hoes aangesteld als waarnemend burgemeester

Gisteren heeft onze gouverneur de heer Emile Roemer bekend gemaakt dat de heer Onno Hoes per 15 november a.s. is aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Roermond. Daarna heeft hij met de fractievoorzitters van de gemeenteraad kennis gemaakt. Zie hiervoor ook de reacties vanuit de Provincie Limburg en de gemeente Roermond.

Reactie Demokraten Swalmen

Onze fractievoorzitter Jos Tobben is tevreden met de aanstelling van de heer Hoes: ”Hij heeft ruime bestuur- en politieke ervaring op zowel lokaal als provinciaal niveau. Wij hebben bij de heer Roemer aangegeven dat we een waarnemend burgemeester wenste met ervaring en een stevig statuur. Ook wilde wij een onafhankelijke waarnemer die niet betrokken is geweest bij de politieke processen van de afgelopen 10 tot 12 jaar in Roermond, aan dat profiel voldoet de heer Hoes.

Wij hopen dat hij erin slaagt om de bestuurlijke rust in Roermond terug te brengen en de partijen in de raad weer nader tot elkaar te laten komen. Dit zodat onze mooie gemeente weer aantrekkelijk wordt voor kandidaat burgemeesters die voldoen aan de op te stellen profielschets voor de langere termijn”.

Succes!

De fractie van Demokraten Swalmen wenst de heer Hoes veel succes en wijsheid in zijn tijdelijke ambt en wij kijken uit naar een constructieve samenwerking.