Bouwen, bouwen, bouwen en aandacht voor de omgeving

Bouwen, bouwen, bouwen en aandacht voor de omgeving

Bouwen helpt de wooncrisis te bestrijden, maar een veilige en prettige omgeving om in te wonen, naar school te gaan en te ondernemen is alleen mogelijk als alle aspecten bekeken worden en oplossingen uitgewerkt worden. Het gaat dus niet enkel om bouwen, bouwen en bouwen.

Demokraten Swalmen is in aanloop tot naar het voorstel om 12 appartementen te bouwen aan de Bosstraat 73 in Swalmen kritisch geweest en heeft gewezen op alle aspecten die met het bouwen van deze appartementen gemoeid zijn.

In zijn woordvoering (deze kun je hieronder bekijken) tijdens de commissievergadering Ruimte vraagt onze fractievoorzitter Jos Tobben het college van B&W dan ook te kijken naar integraliteit met betrekking tot parkeren, verkeersveiligheid en woningen rondom de Bosstraat.

Door toezeggingen vanuit het college van B&W hebben we gisteren in de gemeenteraad uiteindelijk volmondig ja kunnen zeggen tegen het voorstel.