Schetsplan voor woningbouw en school in Boukoul

Schetsplan voor woningbouw en school in Boukoul

In Boukoul groeit iets moois! De werkgroep ‘Kern Leefbaar Boukoul’ (KLB) is al sinds enkele jaren bezig met onderzoeken hoe wonen op de Boukoul aantrekkelijk en leefbaar blijft in de toekomst. Veel jongeren op de Boukoul willen het liefst in Boukoul blijven wonen. De beschikbare betaalbare (koop)woningen zijn dan ook binnen ‘no time’ verkocht of verhuurd. Boukoul is een hele fijne plek om te wonen en dat willen ze (en we) graag zo houden.

Onlangs heeft het college van B&W een aanvraag goedgekeurd om een schetsplan te laten maken. Dit houdt in dat voor zowel de school, het gemeenschapshuis en wonen (levensloopbestendig) een oplossing kan worden gezocht in de vorm van een ‘brede maatschappelijke voorziening’. Aan de hand van dit, door een architect ontworpen schetsplan, zal gekeken worden naar mogelijkheden, maar ook onmogelijkheden die er zijn.Het kostenplaatje telt immers ook mee. Dit zal gebeuren in samenspraak met alle partijen, stakeholders, verenigingen en inwoners. In de afgelopen 2 jaar zijn deze al benaderd om te informeren en mee te denken in verschillende bijeenkomsten. Nu kunnen er dus concrete plannen worden gemaakt. Het enthousiasme is er en de mogelijkheden zijn er.

De opgave is nu om hier samen iets moois van te maken. We doen dit voor elkaar. Burgerparticipatie ten top! ‘Voor de mensen, door de mensen. Uiteraard staan we hier als Demokraten Swalmen enthousiast achter!

Lees er meer over in het artikel van Dagblad de Limburger: Schetsplan voor woningbouw en school in Boukoul – De Limburger