Nieuwe grasmatten voetbalveldje bij basisschool de Octopus

Nieuwe grasmatten voetbalveldje bij basisschool de Octopus

Op 17 februari jl. heeft onze fractie vragen gesteld over het voetbalveldje nabij basisschool de Octopus. Demokraten Swalmen vond de staat van het veldje niet acceptabel. Vele (school)kinderen trappen hier graag een balletje en daar hoort een fatsoenlijke grasmat bij.

Vandaag heeft de gemeente Roermond nieuwe graszoden aan laten leggen op het veldje. Het feit dat het veldje goed diep doorgespit is in combinatie met nieuwe graszoden (in plaats van inzaaien) en de weersomstandigheden in het voorjaar moet ervoor zorgen dat er een goede basis gelegd wordt voor een kwalitatief beter veldje. Het veldje zal daarom ook tijdelijk afgesloten worden totdat de grasmatten goed ontwikkeld zijn.

Daarnaast gaat de gemeente in gesprek met de Octopus om te komen tot een duurzamere oplossing. Dit met als doel om er samen voor te zorgen dat er langere periodes een goed bespeelbaar voetbalveldje is voor de kinderen in de buurt én voor de school.