Actueel Oktober 2019

Regelmatig krijgen wij vragen van bewoners en/of verenigingen over bepaalde situaties of problemen. In de rubriek ‘Actueel’ op deze website wordt maandelijks weergegeven welke vragen we hebben gekregen en hoe dit is ontvangen (en afgehandeld) bij de gemeente. Deze maand:

1.Victor Mostart ereprijs

Victor Mostart ereprijs

Op zondag 29 september, tijdens de opening van de Maand van de Geschiedenis in de Domijnen in Sittard, was de uitreiking van de Jos Venner Onderwijsprijs 2019. Victor Mostart heeft de prijs in ontvangst.  Het project ging over archeologie, met de titel Interactieve lesbeleving – Noormannen Limburg. Victor Mostart, Luc van Amerongen, Luuk Buysroggen en Kelly van der Velden slaagden er zeer goed in om de wereldgeschiedenis, op voor jongeren aantrekkelijke wijze, te verbinden met de regionale geschiedenis in Asselt en het Maasdal. De prijs is een gezamenlijk initiatief van het Koninklijk LGOG, de nieuwste pabo en de Flos, lerarenopleiding in Sittard.

 

 

Wij feliciteren Victor vanuit Demokraten Swalmen van harte met deze waardering,hulde!