Actueel december

Regelmatig krijgen wij vragen van bewoners en/of verenigingen over bepaalde situaties of problemen. In de rubriek ‘Actueel’ op deze website wordt maandelijks weergegeven welke vragen we hebben gekregen en hoe dit is ontvangen (en afgehandeld) bij de gemeente.

Deze maand:

  1. Whatsapp Buurtpreventie
  2. Voortgang Groene Kruis-gebied
  3. Mathieu Cordang Park

Whatsapp buurtpreventie

Fantastisch om te horen dat het aantal inbraken, mede door de groepen, landelijk gedaald is van 100.000 in 2012 naar 50.000 dit jaar! Nog steeds 50.000 teveel, maar we zijn op weg! Indien je nog twijfelt: sluit je aan en verhoog het succes!

https://www.roermond.nl/4/Nieuws-Algemeen/Nieuwsberichten/2016/WhatsApp-Buurtpreventie-voor-heel-Roermond.html

Voortgang Groene Kruis-gebied

Maandag a.s. 18 december 2017 zal er in de Mert een voorlichting worden gegeven omtrent de plannen voor inrichting van de Julianastraat. Alle bewoners zijn opgeroepen hier kennis van te nemen en hun mening te geven. Zie de uitnodiging en situatie schets. 20171211_Julianastraat_versie2

Mathieu Cordangpark

Eindelijk. Op de valreep in 2017: met hulp van Demokraten Swalmen uiteindelijk toch gerealiseerd.