Inbreng debat coalitieakkoord en benoeming wethouders 2022-2026

Inbreng debat coalitieakkoord en benoeming wethouders 2022-2026

Demokraten Swalmen in (op)positie

Woensdag 13 juli jl. heeft tijdens de raadsvergadering de installatie plaats gevonden van het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders. Daarnaast werd het coalitieakkoord dat gesloten is tussen LVR, GroenLinks, VVD en de PvdA uitgebreid besproken door alle politieke partijen.

Onze fractievoorzitter Jos Tobben keek terug op het (in)formatieproces en het partijstandpunt van Demokraten Swalmen om niet deel te nemen aan een college met Jos van Rey als wethouder. Tevens geeft hij aan dat het coalitieakkoord ambitieus is, maar weinig concreet. De belangrijkste vraag is dan ook: wat verandert er vanaf vandaag voor onze inwoners, ondernemers, verenigingen en bezoekers nu de nieuwe coalitie is aangetreden? Hierop kon de nieuwe coalitie echter geen antwoord geven.

Demokraten Swalmen zal de komende raadsperiode voor het eerst in ruim 8 jaren oppositie gaan voeren. Dat gaan we doen vanuit onze kernwaarden, te weten: het
bedrijven van open, eerlijke en transparante politiek. Op deze manier willen wij onze speerpunten, ook in de oppositie, realiseren. Dit zullen wij doen door de
constructieve samenwerking te zoeken met alle partijen in deze raad en positief doch kritisch het nieuw benoemde college te volgen.

Wij zijn dan ook razend benieuwd hoe de nieuwe coalitie én het nieuwe college de gestelde ambities concreet vorm gaat geven de komende 4 jaren en hoe deze plannen gefinancierd gaan worden.

Bekijk hieronder onze woordvoering.