Presentatie kandidaten Demokraten Swalmen 2022-2026

Presentatie kandidaten Demokraten Swalmen 2022-2026

Met trots maakt Demokraten Swalmen de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 bekend. Een lijst met vertrouwde gezichten en (jong) nieuw talent.

Tijdens de (digitale) ledenvergadering op donderdag 13 januari is de kandidatenlijst voor de raadsperiode 2022-2026 definitief vastgesteld. Onze leden hebben gekozen voor een combinatie van ervaring en (politieke) vernieuwing. Met deze lijst gaan wij vol vertrouwen de Roermondse gemeenteraadsverkiezingen tegemoet.

Onder aanvoering van onze nieuwe lijsttrekker Jos Tobben nemen 23 enthousiaste kandidaten plaats op de lijst. Wij zijn trots op de diversiteit van onze kandidaten, zowel op het gebied van leeftijd, opleiding als werkervaring. De lijst is hierdoor een goede afspiegeling van de inwoners van onze gemeente. Onze mannen en vrouwen zijn ieder op hun eigen wijze geworteld in de Swalmense, Boukoulse en Asseltse gemeenschap en hebben een scherp oog voor wat er leeft in de wijken en kernen en willen deze stem dan ook graag laten horen in de Roermondse gemeenteraad.

Onze top 5 kandidaten

Lijsttrekker Jos Tobben (51) is inmiddels een bekend gezicht in de Roermondse politiek. Hij staat bij velen bekend als gedreven, laagdrempelig en  goed benaderbaar. Hij is inmiddels ruim vijf jaar actief voor Demokraten Swalmen, waarvan de laatste vier jaar als raadslid in Roermond, en ziet het als zijn taak om de lokale politiek dichter bij onze inwoners te brengen.

Op plaats 2 zorgt Niek Geraedts (30) voor politieke vernieuwing en verjonging. Hij heeft inmiddels vier jaar ervaring opgedaan als commissielid en staat nu te popelen om zijn bijdrage te gaan leveren als raadslid. Huidig raadslid Angela Sanders-Meuter (64), woonachtig oppe Boukoul, staat op de derde plaats. Ze staat midden in de samenleving en iedereen kent haar als een vrouw met een groot sociaal hart. Angela is sinds 2014 raadslid en het is haar ambitie om haar werk voor te zetten.

v.l.n.r. Leon, Angela, Jos, Eric en Niek

Op plaats 4 staat Eric Balster (51). Hij heeft veel ervaring als bestuurder in het verenigingsleven. Hij is actief als voorzitter van de Swalmer Koninklijke Harmonie St. Caecilia, maar ook in het verenigingsleven in Asselt bij het Noormannenschouwspel en de Aartjes. Eric wil graag zijn ervaring inbrengen in de lokale politiek. Leon Hendriks (52) neemt plaats 5 in. Hij heeft naast zijn bestuurlijke ervaring in het verenigingsleven veel werkervaring als gemeenteambtenaar. Uit die hoedanigheid weet hij als geen ander hoe een gemeente functioneert en wil die ervaring inzetten in Roermondse politiek.

Bekijk hier de persoonlijke profielen van onze kandidaten.