Leon Hendriks

Rol: fractievolger.

Leon (1969) is al geruime tijd lid van Demokraten Swalmen en staat de fractie bij met raad en daad over gemeentelijke financiën. Ook is hij in de raadsperiode 2014-2018 actief geweest als commissielid binnen de cie. Bestuur en Middelen.

Hij zet zich al meer dan 30 jaar in voor de belangen van het verenigingsleven en daarmee de leefbaarheid in de wijken en kernen van Swalmen. ‘’Daar wil ik me voor blijven hard maken, de gemeente kan hier een rol in spelen.”

‘’Daarnaast wil ik voorkomen dat de tweedeling in onze samenleving groeit. Iedereen moet aan alle basisvoorzieningen kunnen deelnemen. Of het nu gaat over deelname aan het verenigingsleven, of het kunnen verduurzamen van je woning, of überhaupt aan een betaalbare woning kunnen komen.’’

Na zijn studie Beleids- en organisatiewetenschappen heeft hij binnen diverse gemeenten gewerkt op verschillende beleidsterreinen. Nu is hij werkzaam binnen een gemeente in Noord-Brabant als Manager Financiën.

Leon is getrouwd met Thea en samen hebben zij twee kinderen, Raoul en Veronique. In zijn vrije tijd is hij een fervent carnavalsvierder, verzamelt hij postzegels en gaat hij graag hardlopen. Ook brengt hij veel tijd door bij VV Boekoel; op het veld als scheidsrechter en naast het veld als penningmeester. Vanwege zijn verdiensten in het lokale verenigingsleven is hij in 2016 onderscheiden met een Koninklijk lintje.

Contactgegevens:

E-mail: leon.hendriks@demokratenswalmen.nl