Jos Tobben

Raadslid

Rol: raadslid, fractievoorzitter, 2e plv. voorzitter gemeenteraad, lid klankbordgroep rekenkamer en actief binnen de raadscommissie Bestuur en Middelen.

Politiek actief: sinds 2016 als commissielid en vanaf 2018 als raadslid.

Jos (1970) wil graag een directe bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de kern waar hij woont, daarom is hij politiek actief geworden. ‘’In onze wijken en kernen moet het goed wonen, werken en ondernemen zijn’’ aldus Jos. Volkshuisvesting is hierbij een speerpunt: ‘’Mensen die in een wijk of kern zijn opgegroeid moeten daar kunnen blijven wonen als ze dat willen en ouderen die al hun hele leven in een wijk of kern gewoond hebben moeten daar ook kunnen blijven wonen en niet noodgedwongen naar een ander deel van de gemeente of nog erger naar een andere gemeente verkassen’’.

Na diverse opleidingen te hebben gevolgd op het gebied van ondernemen, bedrijfskunde en marketing & communicatie is Jos al enige jaren werkzaam als Hoofd verkoop & marketing bij een vleesgroothandel. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14,15 en 16 maart 2022 was hij lijsttrekker van Demokraten Swalmen. Vanaf december 2021 is hij tevens fractievoorzitter.

In zijn vrije tijd brengt hij graag tijd door met zijn vrouw Angelique en zijn zonen Sander en Tim. Ook is hij geregeld bij VV Swalmen langs de lijn te vinden of op het veld als scheidsrechter. Vanuit die laatste hoedanigheid is hij ook lid van Scheidsrechtersvereniging Roermond (waarvan een aantal jaren als voorzitter).

Contactgegevens:

Telefoonnummer: 06-15305464

E-mail: jos.tobben@demokratenswalmen.nl