1. Jos Tobben

Jos (1970) is onze lijsttrekker. Vanaf medio 2016 is hij actief binnen Demokraten Swalmen, eerst als commissielid cie. Ruimte en vanaf maart 2018 ook als raadslid. Vanaf december 2021 is hij daarnaast ook fractievoorzitter.

Hij wil graag een directe bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de kern waar hij woont, daarom is hij politiek actief geworden. ‘’In onze wijken en kernen moet het goed wonen, werken en ondernemen zijn’’ aldus Jos. Volkshuisvesting is hierbij een speerpunt: ‘’Mensen die in een wijk of kern zijn opgegroeid moeten daar kunnen blijven wonen als ze dat willen en ouderen die al hun hele leven in een wijk of kern gewoond hebben moeten daar ook kunnen blijven wonen en niet noodgedwongen naar een ander deel van de gemeente of nog erger naar een andere gemeente verkassen’’.

Na diverse opleidingen te hebben gevolgd op het gebied van ondernemen, bedrijfskunde en marketing & communicatie is Jos al enige jaren werkzaam voor een bedrijfsconcept met een korte agrarische keten als hoofd verkoop & marketing.

In zijn vrije tijd brengt hij graag tijd door met zijn vrouw Angelique en zijn zonen Sander en Tim. Ook is hij geregeld bij DES Swalmen langs de lijn te vinden of op het veld als scheidsrechter. Vanuit die laatste hoedanigheid is hij ook lid van Scheidsrechtersvereniging Roermond (waarvan een aantal jaren als voorzitter).